Raser

Rollspelssystem

Basic Roleplaying

Harnmaster

RuneQuest

Star Wars

T10-systemet

True20

The Master Series

Rollspelsmiljöer

Forgotten Realms

Grönland

Harn World

Hyboria

In Umbra Gigantis Morentis

Korsvägen

Western

Kampanjer

Övrigt

Rollspels hjälpmedel

Om RollspelsWiki

Raser

Raser

Korsvägs sektorn är hem åt två rymdfarande raser och även ett par raser som inte på egenhand upptäckt snabbare-än-ljuset teknologin. De två rymdfarande raserna kallas för Varg och Hiver. Vargs är en varg liknande ras. Hivers liknar mest gigantiska sjöstjärnor. De andra raserna heter Druluz, Uz och Aldyrami. Av dessa har endast Druluz och Uz utvecklat en rymdfarande teknologi. Endast i kvadrant A har människor och andra raser koloniserat sektorn, den enda värld där människor verkar ha bott i någon större utsträckning innan mötet med Republiken är på Korsvägen.

Aldyrami

Aldyrami lever ett mycket enkelt liv i harmoni med naturen på en stor jordlik planet, som de kallar Aldrya, belägen inne i “Leonidas Warp Moln”. Aldyrami är egentligen ett samlingsnamn på en grupp intelligenta arter som är nära besläktade med varandra. Alla dessa raser är egentligen växter. Trots detta så ser de flesta av arterna ut som humanoider, dvs. de har två ben, två armar och ett huvud. Deras ögon saknar dock pupiller och det som ser ut som hår är egentligen lavliknande växter som lever i symbios med Aldyrami. De flesta Aldy-rami blir inte längre än 150 cm och väger som mest 50 kg. Hår och hud färg varierar enormt, de kanske till och med är kameleonter, men om detta finns det inga säkra uppgifter.

Det anses inte vara särskilt klokt att landa på Aldrya. Aldyrami gillar inte främlingar och det finns inga kända lätt exploaterade tillgångar på planeten. Invånarna är experter på bakhåll och det finns flera typer av semiintelligenta växter som kan vara mycket farliga. Travellers Aid Society på Korsvägen har klassat Aldrya som en Röd Zon, dvs. som en farlig värld som bör undvikas.

Druluz

Druluz är en småväxt vattenlevande fågelart, som kommit att dominera sin hemvärld Ompaarduuma, vilket lär betyda “Universums nav”. Ompaarduuma ligger nära randen på korsvägs sektorn, i den av Nya Republiken kontrollerade kvadrant B. Druluz är en humanoid ras med två ben, två armar och ett huvud. Deras fötter är fortfarande anpassade för ett liv i vatten och de har simhud mellan klorna. Druluz tappade flygförmågan tidigt i sin utveckling och de har numera armar istället för vingar. Deras händer har endast fyra fingrar, varav en är en tumme som man kan greppa med.

Druluz blir som mest knappt 120 cm långa och väger som mest 40 kg. Deras huvud är stort i förhållande till resten av kroppen. Två relativt stora ögon dominerar tillsammans med den stora platta näbben deras ansikte. Som de flesta andra fågel arter så saknar de tänder. Druluz har många olika färgscheman och de brukar delas upp på olika släkten eller raser beroende på färgschemat. Gemensamt för alla Druluz släkten är dock att hanarna har mycket grällare fjäderdräkt än honorna.

Druluz utvecklade inte på egen hand någon snabbare-än-ljuset teknologi. När de upptäcktes av Republiken för nära tvåtusen år sedan så hade de koloniserat Ompaarduumas måne och ytterligare än planet i sitt stjärnsystem. Mötet med en främmande kultur som dessutom hade en överlägsen teknologi verkar ha tärt hårt på Druluz världsbild och på deras uppfattning om sig själva. Ompaarduumas ledare vägrade ansluta sig till Republiken och än idag är planeten en oberoende självständig värld.

Hivers

Hivers är en märklig ras, de liknar mest stora sjöstjärnor. Deras kroppar består av sex armar och ett centralt nav. Varje arm har i änden en hand med sex korta bläckfisk lika tentakler, dessas undersidor är täckta av sug-koppar. Tentaklerna är både starka och mycket flexibla, vilket gör att hivers är mycket fing-erfärdiga. En av de sex armarna har istället för tentakler sex stjälkar med varsitt öga i toppen på sin hand. I handens mitt finns ett känsligt luktorgan. De sex ögonen kan riktas mot olika håll vilket ger hivers möjlighet till 360° synfält.

Varg

Uz

Sidan senast ändrad 2005-08-10 kl. 19:41

Denna webbplats och allt dess innehåll är upphovsrättsskyddat. © författarna 2005. Se vidare våra användarvillkor